Samuli Puhakainen, Enduro Junior-GP 2023, Entrophy Enduro Racing / Beta 250 cc 2-t

28.12.2022Kai Leinonen

Kaudella 2022 4:ksi enduron Nuorten GP-sarjassa ajaneen, hämeenlinnalaisen Samuli Puhakaisen tulevan 2023 kauden kuviot ovat nyt selvillä. Puhakainen on tehnyt sopimuksen Italialaisen odottaEntrophy Enduro Racing tiimin kanssa MM-sarjan Junioreiden GP-sarjaan, jossa kalustona hänellä on Beta 250 cc 2-tahti pyörä. Sopimukseen kuuluvat myös Italian avoin enduron mestaruussarja, sekä valikoituja kilpailuja Suomessa, mitä menneellä kaudella ei ollut ohjelmassa lainkaan. ” Kyselyitä uusista ajopaikoista alkoi tulla siinä vaiheessa loppukesää, kun edeltävän tiimini kanssa oli käynyt selväksi, etteivät he tule ajattamaan Junioritiimiä enää kaudella 2023. Lopullisia merkkivaihtoehtoja oli kolme, joista vakuutuin Entrophyn toiminnassa heidän haluunsa satsata ainoastaan muutamaan kuljettajaan. Samoin pyörän ajettavuus yllätti itseni heti ensimmäisestä testistä lähtien, joten kalusto on varmasti kilpailukykyinen kaudelle 2023.” Puhakaisen tiimikaverina ajaa tulevalla kaudella Suomalaisväriä, kun jämsäläinen Hermanni Haljala kilpailee GP-1 luokassa.

On vain yksi tavoite

Nuorten GP-luokassa otetut päivävoitot menneellä kaudella ovat selkeyttäneet vuodelle 2023 tavotetta. ” Oppirahat ovat nyt maksettu ja jokaista kilpailua lähdetään ainoastaan voittamaan. Tiedän pystyväni siihen ja kaikki tekeminen on suunnattu vain ja ainoastaan tuon tavoitteen täyttymiseen. Itselläni on unelma ajaa ammatikseen enduroa ja voittaa siinä mailmanmestaruus ja unelmathan ovat tehty toteutettaviksi. Nämä edellä mainitut seikat ovat jälleen askeleen lähempänä toteutumista.” summaa Puhakainen tulevaa. ” Vauhdillisesti Junioreiden GP-luokan voittaja on mahtunut tuloksissa yleiskilpailun TOP 10 joukkoon, joten taso on varmasti tiukka tulevallakin kaudella. Oma tekeminen on kuitenkin keskiössä ja sitä tulee edelleen kehittää kriittisesti ja päämäärätietoisesti.”

Heinola kauden kohokohtana

Toukokuun viimeisenä viikonloppuna, Heinolassa ajettava MM-osakilpailu tuo sarjan huippunimet kilpailemaan kotimaisemiimme. MM-sarjaa on edellisen kerran ajettu vuonna 2018 Päijänne Ajon yhteydessä. ” On hienoa, että sarjaa ajetaan Heinolan ympäristössä, jossa maastot tarjoavat varmasti kaikille kuljettajille haasteen. Itse toivon yleisön löytävän kannustamaan meitä, kotimaastoissaan kilpailevia kuljettajia ja mahdollisimman äännekkäästi, joka antaa meille sen ylimääräisen buustin saada parasta tulosta kilpailusta.”

Samuli Puhakaisen tiedotus

Sivuston tarjoaa CrossiBlogi Racing Oy