LAST DANCE – Lasse Kurvinen rakentaa loukkaantumisen jälkeen Amerikan unelmaa

13.3.2023Lasse Kurvinen
Kuva Hermann head

Lasse Kurvisen syksy meni kuntoutuessa leikkauksesta ja talvikaudella on rakennettu kuntopohjaa sekä yhteistyökuvioita Amerikan mantereelle. Tavoitteet osallistua Amerikan flat track kisoihin on edelleen tavoitteena vaikka loukkaantuminen viime kaudella siirti aikatauluja. Aikataulumuutostenlisäksi on AFT säännöissä jälleen muutoksia, tavoite on nyt suoraan kovimmassa Super Twin luokassa. Amerikan kuvioista kerrotaan lisää kauden mittaan, nyt on treenattu ja valmennettu Espanjassa, Suomessa sekä ajettu SM-jäärataa.

Lasse Kurvinen piti Eetu Ihalaisen kanssa junioreiden jäärataleirin loppiaisena ja pystyi olemaan hyödyksi nuorisourheilulle ja jääradan tulevaisuuden lupauksien valmennuksella.

Euroopasta käsin Lassea pyydettiin Espanjaan valmentajaksi eurooppalaisten eri maiden ja eritasoisten kuljettajien leirille. Leirillä olikin monipuolinen kattaus tietysti flattrack kuskeja, muttamukana oli myös roadracing nuoria kuskeja ja offshore veneiden maailmanmestaria. Toki leirilleosallistui paljon myös Hooligan ja Vintage luokan harrastelijoita. Leirin aikatauluun suunniteltiinomat harjoitukset motocrossin, flat trackin parissa. Kova tasoisia harjoituskavereita löytyy Espanjastaja flättikaveruksista Espanjan Ferran Cardus (amerikan flat track kuljettaja ja vuoden 2020 MMpronssimitalisti), Ferran Sastre (MM-sarjan kuljettaja ja X-games voittaja), Gerarg Bailo (2022maailmanmestari) ottivat kovia treenejä yhdessä heti ensimmäisenä harjoitusiltana.”Pääsin yllättävän nopeasti betoninkovan radan kanssa sinuiksi ja vauhti oli heti GP-tason luokkaa jatehtiin kyllä hieno treenishow kisakavereiden kanssa Roccos Ranchilla. On se hienoa kun pääseetreenaamaan yhdessä kovien kuskien kanssa ja kaikki viettää varikolla rennosti aikaa, treenataantosissaan ja sitten mennään dinnerille porukalla”, Lasse toteaa treeniseurasta.

”Valmennusta toteutin yhtenä päivänä teknisenä neuvonantajana varikolla ja kiinnitin kuskienajoasentoihin huomioita, korjailtiin niitä ja kokeiltiin jotain uutta kuskikohtaisesti. Toisena päivänäsitten olikin sladin ajoitusta, keskikaarretta ja kiihdyttämistä. Sellaista perustekniikkaa jotta saa allepaljon kierroksia ja vauhti alkaa lisääntymään vähän kuin itsestään. Palautehan oli mainiota ja pystyihoitamaan omat päivä- ja iltatreenit hienosti samalla”.

Jääradan SM-sarja ei ollut tavoitteena, mutta ahtaajien lakko siirti laivamatkaa Espanjaan japerheeltä tuli vihreää valoa vaikka Krista Kurvisen (tytär) uintikisat olivatkin samana päivänäJyväskylässä. Seinäjoen SM-jäältä ehti vielä katsomaan iltajakson uinnit Jyväskylään.Seinäjoen SM-kisassa vauhti oli arvoitus ja harjoitusten toiseksi nopein aika oli hyvä löytääfinaaleihin hieman parempaa ajoitusta ja ajolinjoja. Ensimmäinen erä oli vaikea ja toisessa tuli jokisan nopein kierrosaika mutta 1-2 sekuntia maalissa erotti voittajan ja toiseksi tulleen konkariKurvisen.

Espanjan leiriltä kotiuduttua paneuduttiin yhden päivän aikana todettuun pito-ongelmaan jatakaiskunvaimentimen kanssa touhuttiin iltapäivä Pihtiputaalla Eetu Ihalaisen treeniradalla. Asiatmenivät parempaan suuntaan ja Pihtiputaalle lähdettiin tekemään kovaa suoritusta, löytämäänasennetta ajamiseen ja hyvää treeniä kohti Amerikan kisoja.

Molemmissa erissä Lasse otti holeshotit ja johti kisaa valtaosan eristä, mutta varsinkin ensimmäinenerä oli huimaa kilvanajoa voitosta nuoren 17-vuotiaan Ossi Rantalan kanssa. Ossi otti nuoruudentahdonvoimalla ja taidolla voitot molemmista eristä 0,2 ja 0,4 sekunnin turvin, joten konkarin olityytyminen SM-hopeaan.

Lasse Kurvinen aloitti kilpailemaan jääradalla 1993 ja nyt kaapista löytyy tämän kauden jälkeen SM-mitali 1990-, 2000-, 2010- sekä 2020-luvulta. Yhteensä niitä onkin kertynyt tusinan verran jääradanparista. Endurosta, motocrossista, supermotosta löytyy myös SM-mitaleita sekä tietysti tämänhetken päälajista flat trackista kaksi Maailmanmestaruutta sekä viime kesältä Saksan mestaruus.”Nyt jatketaan kaksipyöräisellä monipuolista harjoittelua, treenataan kuntoa aina samaan aikaankuin tyttärellä on uintiharjoituksia ja rakennetaan yhteistyökuvioita kohti Amerikan unelmantoteuttamista. Amerikkaan ei mennä kuin sarjacrosseihin joten vastassa pitää olla sopivat kaverit,majoitukset, tekemistä ja treenimestat. Myös luottamusta tulee kerätä eri tahojen kanssa ja saadane tekemään töitä yhteisen tavoitteen eteen, näin luodaan pohjaa projektille jota kukaansuomalainen ei ole ennen tehnyt”, kertoo Lasse yhteistyön rakentamisen merkityksestä.

Lasse kiittää Espanjan reissusta tietysti Veli Tompuria, talvikaudesta yhteistyökumppaneita,erityiskiitokset neuvoista ja vinkeistä Ville Jauhiaiselle, treenimahdollisuuksista Eetu Ihalaiselle jakaikille ketkä ovat tulleet morjestamaan sekä vaihtamaan kuulumisia!

Kohti Amerikkaa!
365 Sladi-Lasse

Sivuston tarjoaa CrossiBlogi Racing Oy