Hermanni Haljala ja Samuli Puhakainen Italian avoimessa mestaruussarjassa

17.3.2023Kai Leinonen
Kuva Christiano Morello. Kuvassa Hermanni Haljala

Italian avoin enduro mestaruussarja jatkuu tulevana viikonloppuna

Kauden toinen Italian avoimen enduro mestaruussarjan osakilpailu ajetaan Gradossa, hyvinkin erilaista formaattia noudattaen. Kilpailussa siirtymät ovat lyhyitä, erikoiskokeiden sijoittuessa varikon ympärille. Kierroksella ajetaan 4 motocross testiä ja kilpailu tulee olemaan kestoltaan huomattavasti normaalia lyhyempi.

Haljalan ja Puhakaisen valmistautumisen suurimpana haasteena flunssa

Molemmat Beta kuljettajat ovat kärsineet flunssasta ja osallistuminen on vielä tässä vaiheessa hämärän peitossa. "Kävelin kertaalleen erikoiskokeet läpi keskiviikkona ja olo on voimaton tällä hetkellä. Kilpailu tarjoaisi kuitenkin paljon motocross tyyppistä ajoa, jossa pääsisi jälleen testauksen tuloksia mittaamaan kilpailutilanteessa. Saimme iskunvaimentimia jälleen ajotyylille sopivampaan suuntaan ja toivotaan, että tässä olo kohentuisi ja pääsisi ajamaan kilpailut läpi." Haljala viestitti tilaansa.
Puhakaisen tilanne noudatti samaa kaavaa. "Kurkku tässä on käheänä ja olo ei muutenkaan ole mistään parhaasta päästä. Jos tilanne ei tästä parane, on turha lähteä riskeeraamaan MM-sarjaan valmistautumista ja siltä osin jätän sitten kisan ajamatta. Iskareita saatiin testeissä jälleen itselle paremmin sopiviksi, varsinkin taakse, johon oli 3 vaihtoehtoa tarjolla." Puhakainen kertoi kilpailun varikolta ennakkotunnelmiaan.

Muita kilpailuun osallistuvia suomalaisia ovat Roni Kytönen, sekä kauden avauskilpailun ajava Juho Ahokas.

-Hermanni Haljalan ja Samuli Puhakaisen tiedotus

Sivuston tarjoaa CrossiBlogi Racing Oy