Italian avoin enduro mestaruussarja, Grado, 1. kilpailupäivä

18.3.2023Kai Leinonen
Kuva: Christiano Morello

Yleiskilpailu

1) Andrea Verona, ITA, Gas Gas 1.03.50,43 2) Brad Freeman, GBR, Beta +14,88 3) Steve Holcombe, GBR, Beta +49,93…10) Roni Kytönen, FIN, Honda +1.43,07…31) Hermanni Haljala, FIN, Beta +4.08,63…34) Samuli Puhakainen, FIN, Beta +4.21,49…Juho Ahokas, FIN, Beta, kesk.

Andrea Verona otti voiton ennen Britti kaksikkoa

Italian avoin enduro mestaruussarja jatkui Gradossa hiukan poikkeuksellisella formaatilla, jossa kaikki testit olivat motocross tyyppisiä ja siirtymät pääsääntöisesti teillä. Yleiskilpailussa Italian Andrea Verona otti voiton 14,88 sekunnin erolla Ison-Britannian Brad Freemanniin. Kolmanneksi ajoi myös Ison-Britannian Steve Holcombe.

Kytönen nopein pienen luokan pyörillä ajaneista, muiden suomalaisten riesana flunssa ja tekniset ongelmat

Suomalaisista Roni Kytönen ajoi 10:ksi ja oli päivän nopein pienen luokan pyörää ajavista kuljettajista. Hermanni Haljalan päivä kulki puolikuntoisena flunssan viedessä voimia varsinkin kilpailun loppupuolella, sijoituksen ollessa 31. " Tänään realisoituvat vähäiset pätkän kävelyt ja terävyyden puute olotilan johdosta. Parit lipat tuli vielä kisan loppupuolella otettua, niin meni sitten muutama sija siinä hässäkässä. Sunnuntaina ajan, jos olo pysyy tämän kaltaisena, toivottavasti hiukan saisi terävyyttä tuohon tekemiseen, niin olisi sijoja edeltä otettavissa."
Samuli Puhakainen oli samoilla ajatuksilla päivän tapahtumista ja miehen sijoitus oli 34. " Koko päivä oli todella voimatonta ja kankeaa ajon suhteen. Mutkaan mennessä sisään huomasi, että sieltä tultiin ulos ja kaasun olisi pystynyt avaamaan huomattavasti aikaisemmin, kun nyt tuli tehtyä. Sunnuntaina ajetaan, jos olo ei tästä pahene, mutta varsinkin siirtymillä huomasi väsymyksen, mitä flunssa aiheutti."
Juho Ahokkaan kohtalona oli keskeytys tekniseen vikaan.

-Hermanni Haljalan ja Samuli Puhakaisen tiedotus

Sivuston tarjoaa CrossiBlogi Racing Oy