Italian avoin enduro mestaruussarja, Grado 2. ajopäivä

19.3.2023Kai Leinonen

Kuva: Christiano Morello. Kuvassa Samuli Puhakainen

Yleiskilpailu:

1) Brad Freeman, GBR, Beta 53.37,86  2) Andrea Verona, ITA, Gas Gas +1,75  3) Steve Holcombe, GBR, Beta +30,48...13) Roni Kytönen, FIN, Honda +1.45,88...32) Samuli Puhakainen, FIN, Beta +3.59,20...73) Juho Ahokas, FIN, Beta +8.29,64

Freeman kesti Veronan hyökkäyksen

2. ajopäivä ei tarjonnut yllätyksiä enduron Italian avoimessa mestaruussarjassa. Yleiskilpailussa nähtiin kova taisto Ison-Britannian Brad Freemanin ja Italian Andrea Veronan välillä. Huolimatta viimesen testin pohja-ajasta, Verona hävisi 1,75 sekunnilla kilpailun Freemannille, joka otti jo kolmannen päivävoiton sarjassa. Kolmanneksi ajoi lauantain tapaan Ison-Britannian Steve Holcombe.

Kytönen paras suomalaisista, flunsa piti Haljalan katsojan roolissa

Roni Kytönen ajoi sunnuntaina sijoituksen 13. Flunssa otti otetta Samuli Puhakaisen suoritukseen ja mies ajoi sijalle 32. "Voimat olivat heti aamusta loppu ja oikeastaan muuta eroa lauantaihin ei ollut, kuin pari pientä kaatumista. Nyt tarvitsee levätä flunssa pois ja sitten aletaan valmistautua kohti ensimmäistä MM-viikonloppua." viestitti Puhakainen sunnuntain kilpailun jälkeen.
Hermanni Haljala ei startannut ollenkaan sunnuntaihin ja syykin oli selvä. "Aamulla oli olo sen verran heikko, että nyt tarvitsee saada lepoa ennen MM-sarjan aloitusta. Silti olen saanut fiiliksen, että ajaminen on hauskaa ja siitä nauttii tällä hetkellä." Haljala totesi Gradon varikolta.

Juho Ahokas ajoi maaliin ja sijoittui sijalle 73.

MM-sarja starttaa 31.3-2.4 Arma di Taggiasta, San Remo/Italia

Sivuston tarjoaa CrossiBlogi Racing Oy