Enduro MM-sarja, 1. osakilpailu, 2. päivä - Freeman pesi Veronan, suomalaiset ajoivat alle odotusten

2.4.2023Kai Leinonen
Kuvassa samuli Puhakainen. Kuva Cristiano Morello

Ison-Britannian Brad Freeman ei antanut Italian Andrea Veronalle mahdollisuuksia enduron MM-sarjan Italian osakilpailun 2.ajopäivänä. Kolmanneksi ajoi lauantain tapaan Ison-Britannian Steve Holcombe. Roni Kytönen paransi ajamistaan lauantain jälkeen ja sijottui 15:sta. Hermanni Haljala kisasi sijoista 29-33 päivän aikana ja lopulta 12:sta erikoiskokeen jälkeen päätyi 32. "Aamulla olin lauantaihin verrattuna paremmin hereillä, mutta puolessa välin päivää tuli nukahdus. Homma maksoi parit lipat ja olimpa kerran extremellä kinni. Viimeiselle kierrokselle sain uudestaan ajamisesta kiinni, mutta eroa edellä ajaneisiin oli muodostunut liikaa. Enduro erikoiskoe oli todella vaarallinen ja tilanteita riitti, että voi vaan olla onnellinen, että selvittiin ilman loukkaantumista."

Jeremy Sydow hallitsi Junioreita, Puhakainen ajoi 10:ksi, Juupaluoma 14:sta

Saksan Jeremy Sydow ilmoittautui Ison-Britannian Jed Etchellsin haastajaksi ajattaessa Junioreiden GP:n mestaruudesta. Taistelu oli tiukka, mutta 5,26 sekuntia saatiin päivän päätteeksi eroa Sydowin hyväksi. Kolmanneksi luokassa ajoi Ruotsin Max Ahlin. Suomalaisista Samuli Puhakainen ajoi sijalle 10. " Ajo oli suhteellisen samanlaista, kuin lauantaina. Extreme erikoiskokeella sain puristettua hyviä aikoja lauantaihin verrattuna. Hiekalla ajaminen oli todella hankalaa koko viikonlopun ajan, kun normaalisti se on ollut se minun vahvuuteni. Pari kaatumista tuli, mutta kausi tuli avattua ja tästä jatketaan kohti parempia tuloksia."
Peetu Juupaluoman ajo ei sujunut lauantain tapaan ja mies löytyi sijalta 14.

Päivän tiukin voittokamppailu nähtiin Nuorten GP:ssä

Italian Kevin Cristino oli varmasti helpottunein kuljettaja, kun mies voitti Nuorten GP-luokan 0,1 sekunnin erolla Rankan Thibault Giraudoniin. Kolmanneksi ajoi Ranskan Leo Joyon. Suomalaisista Niko Puotsaari ajoi sijalle 18. Juho Ahokas ei startannut sunnuntain kilpailuun.

Janette Mielonen ajoi tuloksen myös sunnuntaina

Ison-Britannian Jane Daniels voitti naiset myös sunnuntaina. Espanjan Mirella Badia nousi toiseksi sunnuntain ajollaan ja kolmanneksi sijoittui Australian Jessica Gardiner. Suomen Janette Mielonen paransi yhdellä sijalla lauantain tulostaan ja oli 14. Sunnuntain loppuaikaa rasitti 1:n minuutin aikasakko

Tulokset

Enduron MM-sarja, San Remo, Italia, 2. ajopäivä 12/12 erikoiskoetta

Enduro Gp/yleiskilpailu

1) Brad Freeman, GBR, Beta 1.05.23,86 2) Andrea Verona, ITA, GasGas +16,19 3) Steve Holcombe, GBR, Beta +25,30…15) Roni Kytönen, FIN, Honda +3.04,07…32) Hermanni Haljala, FIN, Beta +5.58,18

Junioreiden GP

1) Jeremy Sydow, GER, Sherco 1.08.19,68 2) Jed Etchells, GBR, Fantic +5,26 3) Max Ahlin, SWE, KTM +24,64…10) Samuli Puhakainen, FIN, Beta +2.29,04…14 Peetu Juupaluoma, FIN, Husqvarna +3.42,74

Nuorten GP

1) Kevin Cristino, ITA, Fantic 1.10.13,04 2) Thibault Giraudon, FRA, Sherco +0,10 3) Leo Joyon, FRA, Beta +1.31,63…18) Niko Puotsaari, FIN, Husqvarna +6.07,21…Juho Ahokas ei startannut lainkaan sunnuntaihin

Naisten GB

1) Jane Daniels, GBR, Fantic 1.01.48,27 2) Mirela Badia, ESP, Rieju +19,09 3) Jessica Gardiner, AUS, Yamaha +23,71…14) Janette Mielonen, FIN, Yamaha +10.45,13

-Kai Leinonen

Sivuston tarjoaa CrossiBlogi Racing Oy