Enduron MM-sarja, Lalin, Espanja 5-7.5.2023

5.5.2023Kai Leinonen
Kuvassa Hermanni Haljala. Kuva: Cristiano Morello

Haljalalla sekä Puhakaisella haasteita valmistautumisessa kauden toiseen GP-viikonloppuun

Enduron MM-sarja on siirtynyt kauden 2. viikonloppuun, Espanjan Laliniin, jossa kilpailu noudattaa hyvin pitkälti samoja maastoja, kuin 2022 samassa paikassa ajettu vastaava viikonloppu. Vaikka Espanjassa on ollut historiallisen lämmintä kevään ajan, on viikonlopulle luvattu sadetta ja näin pölystä ei olisi suurta ongelmaa tulossa, mikä kieltämättä olisi ollut kuivan sään ollessa isona haittana.

Haljalan valmistautumisessa ajaminen jäi vähäksi

Hermanni Haljala siirtyi nopeasti Espanjan maaperälle kauden avausviikonlopun jälkeen, mutta valmistavat ajoharjoitukset jäivät alkuperäisestä suunnitelmasta pienen sairastelun johdosta. Kuitenkin harjoittelussa tehdyt asiat ovat tuoneet luottamusta niihin kehitettäviin osa-alueisiin, jotka tuovat kärkeä lähemmäksi hetki hetkeltä. Tulevaa viikonloppua Haljala lähestyi jopa "sadetanssin" voimin. " Erikoiskokeet ovat joitakin mutkia lukuunottamatta samat, kuin viime vuonna. Kun kilpailua sijoitusten osalta ratkaistaan, enduro erikoiskoe on luonteeltaan sellainen, että kuluminen saattaa johtaa suuriinkin eroihin. Siitä huolimatta sade tekisi reitille hyvää." Haljala analysoi ennakkoon viikonloppua kilpailupaikalta.
E1 luokan pisteissä Haljala sijalla 11, 10 pisteellä.

Puhakaisen valmistautumisen riesana pitkittynyt flunssa

Samuli Puhakainen lähtee viikonloppuun yli 2 viikkoa kestäneen flunssan vaivaamana. Silti reitti saa Puhakaiselta ajatuksen sopivammasta maastosta kauden avaukseen verrattuna. " Pyörä tuntui hyvältä testiradalla ja erikoiskokeet näyttävät hyvältä. Crossi erikoiskoe tulee olemaan se haastavin itselleni, mutta onnistuin täällä viime vuonna hyvin, joten merkit paremmasta viikonlopusta ainakin lähtökohdiltaan ovat olemassa." Puhakainen kertoili tunnelmiaan kilpailun aattona.
Junior luokan pisteissä Puhakainen sijalla 10, 11 pisteellä

Sivuston tarjoaa CrossiBlogi Racing Oy