Enduron MM-sarja, Lalin, Espanja, 1. ajopäivä 10/10 erikoiskoetta

6.5.2023Kai Leinonen
Kuvassa Hermanni Haljala. Kuva Cristiano Morello.

Brad Freeman ei tullut yllätetyksi, Samuli Puhakaiselle kauden ensimmäinen pohja-aika uudessa luokassa

Espanjan Lalinissä lauantain kilpailu ei tarjonnut suuria yllätyksiä. Iso-Britannian Brad Freeman käänsi päivän edetessä taistelun itselleen Espanjan Josep Garciaa vastaan. Samalla Freeman voitti E3-luokan. Garcia oli E1-luokan nopein. Kolmanneksi nopeinta vauhtia päivän erikoiskokeilla piti Iso-Britannian Steve Holcombe.

Haljalan päivään mahtui sanalla sanoen: kaikenlaista

Hermanni Haljalan päivää sävyttivät niin kiinnijäämiset extreme erikoiskokeella, mutta myös hiukan harvinaisemmat tapahtumat. Vauhti riitti kuitenkin yleiskilpailussa sijalle 27 ja E1 luokassa mies mahtui 10 sakkiin viimeisenä kuljettajana. "Toisella kieroksella kovassa jarrutuksessa lähti moottori pyörimään väärään suuntaan ja ilmeisesti sen yhteydessä särkyi kampiakselin kiila, josta johtuen moottorista oli puhti pois loppupäivän ajan. Osa saadaan aamun ekassa huollossa vaihdettua. Kun näihin sattumuksiin lisätään vielä heikko olo kilpailun alussa, on nälkää lähteä súnnuntaille ottamaan ajallisesti ajoa, joka toisi sijoituksen muutaman pykälän taas ylemmäs."
Roni Kytönen ajoi sijalle 28 yleiskilpailussa ja E1-luokassa Haljalan jälkeen sijoituksena 11.

Samuli Puhakainen pystyi nostamaan vauhtiaan ja sijoitusta Junior Gp:ssä

Junioreiden GP-luokassa Ruotsin Albin Norbin olisi ottanut ajamalla kauden avausvoiton, mutta AT-minuutti pudotti miehen Iso-Britannian Jed Etchellssin taakse 7,71 sekunnin erolla. Kolmanneksi luokassa sijoittui Saksan Jeremy Sydow.
Samuli Puhakainen sai varsinkin extreme erikoiskokeella itsestään kauden parasta irti ja kolmannella kierroksella mies täräytti uudessa luokassa ensimmäisen pohja-ajan. Sijoitus oli luokassa 7, mutta tasaisuudesta kertoo se, että voittajaan eroa oli 1.18,86 minuuttia. " Extreme sujui mallikkaasti, vaikka minäkin olin siellä kiinni, mutta muut menettivät siellä vielä enemmän aikaa. Ajollisesti enduro/motocross erikoiskokeella tuli tukkaan edelleen liikaa ja jos katsotaan viime vuotta samassa paikassa ajollisesti, niissä ei kehitystä ole toivotulla tasolla tapahtunut. Kuitenkin pystyin jo puristamaan ajon suhteen asioita, joita tässä on tavoiteltu, joten positiivisen puolelle päivästä maku jäi."
Peetu Juupaluoma ajoi sijalle 15.

Nuorten GP:ssä Niko Puotsaari jäi niukasti TOP 10 ulkopuolelle, ollen 11:sta.

Kilpailu jatkuu sunnuntaina

Tulokset

Enduro-GP, yleiskilpailu

1) Brad Freeman, GBR, Beta 1.12.22,05 2) Josep Garcia, ESP, KTM +11,55 3) Steve Holcombe, GBR, Beta +55,06...27) Hermanni Haljala, FIN, Beta +7.44,93 28) Roni Kytönen, FIN, Honda +7.51,77

E1-GP

1) Josep Garcia, ESP, KTM 1.12.33,60 2) Matteo Pavoni, ITA, TM +2.54,35 3) Zachary Pichon, FRA, Sherco +3.01,96...10) Hermanni Haljala, FIN, Beta +7.33,38 11) Roni Kytönen, FIN, Honda + 7.40,22

Junior-GP

1) Jed Etchells, GBR, Fantic 1.15.43,04 2) Albin Norbin, SWE, Fantic +7,71 3) Jeremy Sydow, GER, Sherco +13,25...7) Samuli Puhakainen, FIN, Beta, +1.18,86...15) Peetu Juupaluoma, FIN, Husqvarna +3,24,93

Nuorten-GP

1) Kevin Cristino, ITA, Fantic 1.16.20,95 2) Thibault Giraudon, FRA, Sherco +10,54 3) Leo Joyon, FRA, Beta +1.28,11...11) Niko Puotsaari, FIN, Husqvarna +4.54,62

Sivuston tarjoaa CrossiBlogi Racing Oy