Enduron MM-sarja Lalin, Espanja, 2. ajopäivä 9/9 erikoiskoetta

7.5.2023Kai Leinonen
Kuvassa Hermanni Haljala. Kuva Cristiano Morello

Freeman jatkaa voitosta voittoon, Haljalalle E1-luokan 6. sija, Kytönen keskeytti

Toinen ajopäivä enduron MM-sarjan Espanjan Lalinissä ei tarjonnut suuria yllätyksiä, vaan Iso-Britannian Brad Freeman jatkaa kulkuaan sarjan nopeimpana ja luotettavampana kuljettajana voittaen sekä yleskilpalun, että E3 luokan. Lauantain tapaan Espanjan Josep Garcia ajoi toseksi ja kuittasi E1 luokan nimiiinsä. Kolmanneksi nopein ja E2 luokan nopein oli Iso-Britannian Steve Holcombe, joka niin ikään kuittasi luokan tupla voiton viikonlopusta.

Hermanni Haljala paransi menoaan saatuaan pyöränsä toimimaan lauantaisten murheiden jälkeen ja tuloksena yleiskilpailussa 25. sija, sen sijaan luokassa mies ylsi tähän mennessä kauden parhaimpaan ja 6. sija toi mukavat pisteet sarja tilannetta silmällä pitäen. " Tänään sain lisää luottamusta pyörään ja pienet muutokset säätöihin antoivat kuvan itselle, että vauhtia saadaan steppi stepiltä lisättyä ja olen tähän päivään todella tyytyväinen, kun miettii valmistautumis aikaa tänne Espanjaan. Nyt sitten olisi vuorossa kotimaastot Heinolassa ja siellä on taas hienoa lähteä mittaamaan parempaa vauhtia ja tekemistä." iloinen Haljala viestitti Lalinistä.
Roni Kytösen ranteessa oleva murtuma ei sallinut ajaa päivää loppuun ja mies keskeytti kilpailun sunnuntain osalta. Kytönen palaa kotimaahan hoidattamaan murtumaa kuntoon, jotta kotiosakilpailu Heinolassa olisi mahdollista ajaa.

Puhakainen ajoi varmasti sijalle 9.

Junioreiden GP:ssä järjestys vaihtui sunnuntain osalta, kun Saksan Jeremy Sydow oli sunnuntain nopein. Iso-Britannian Jed Etchells ajoi toiseksi ja Ruotsin Albin Norbin otti viimeisen podium paikan ollen kolmas.
Samuli Puhakainen ajoi sijalle 9. " Reitti oli kuivempi lauantaihin verrattuna ja en saanut puristttua extreme erikoiskokeella eroa muihin nähden. Muuten ajaminen oli tasaista ja edelleen se crossi erikoiskoe oli itselleni se kaikista vaikein, missä eroa nopeampiin tuli eniten. Nyt sitten valmistautuminen kohti Heinolan kotimaastoja, missä sitten ollaan valmiina ottamaan kauden ensimmäinen huippusijoitus."
Peetu Juupaluoma ajoi sijalle 14. Nuorten GP:ssä Niko Puuotsaari oli 15:sta. Voiton vei lauantan tapaan Italian Kevin Cristino.

Sarja jatkuu Heinolassa 25-27.5.2023

Tulokset

Enduro-GP

1) Brad Freeman, GBR, Beta 1.06.19,44  2) Josep Garcia, ESP, KTM +11,91  3) Steve Holcombe, GBR, Beta +49,73...25) Hermanni Haljala, FIN, Beta +5.07,23... Roni Kytönen, FIN, Honda Kesk.

E1

1) Josep Garcia, ESP, KTM 1.06.31,35  2) Theophile Espinasse, FRA, Beta +2.31,00  3) Jamie MC Canney, IRL, Husqvarna +2.41,79...6) Hermanni Haljala, FIN, Beta +4.55,32...Roni Kytönen, FIN, Honda Kesk.

Junior-GP

1) Jeremy Sydow, GER, Sherco 1.08.54,60  2) Jed Etchells, GBR, Fantic +14,91  3) Albin Norbin, SWE, Fantic +25,84...9) Samuli Puhakainen, FIN, Beta +2.19,14...14) Peetu Juupaluoma, FIN, Husqvarna +3.33,84

Nuorten-GP

1) Kevin Cristino, ITA, Fantic 1.09.58,53  2) Thibault Giraudon, FRA, Sherco +27,88  3) Leo Joyon, FRA, Beta +1.25,80...15) Niko Puotsaari, FIN, Husqvarna +5.13,20

Sivuston tarjoaa CrossiBlogi Racing Oy