Haljala ja Puhakainen hyvin valmistautuneina Heinolan MM-viikonloppuun

25.5.2023Kai Leinonen
Kuvassa vasemmalta Hermanni Haljala, Steve Holcombe ja Samuli Puhakainen

Enduro yleisölle on herkkua luvassa tulevana viikonloppuna, kun GP MM-sarjan huiput kisaavat Heinolan motocrossradan ympäristössä. Kolme, toisistaan poikkeavaa erikoiskoetta tarjoaa kuljettajille haasteen, jossa elementit kunkin luokan voiton kamppailussa tulevat ratkottua. Kilpailu alkaa pari-erikoiskokeella pe iltana 26.5 ja varsinaiset osakilpailut ajetaan lauantaina 27.5 ja sunnuntaina 28.5

Hermanni Haljala lähtee hakemaan luokan top 5 sijoitusta

Kuvassa Hermanni Haljala

E1-luokassa ajava Hermanni Haljala on luottavainen kotikilpailun alla omaan tekemiseen. Valmistautuminen on sujunut kauden aiempiin kilpailu viikonloppuihin verrattuna ilman poikkeavuuksia, suotuisissa merkeissä. Haljala pääsi vertailemaan ja saamaan vinkkejä sarjan ultimaattiselta huipulta, kun 7. kertainen maailmanmestari, Iso-Britannian Steve Holcombe vieraili harjoittelemassa Haljalan, sekä toisen suomalaisen, Samuli Puhakaisen kanssa Nummen motocrossradan ympäristössä, Mäntsälässä. " Espanjan osakilpailun jälkeen teimme muutoksia pyörän jousitukseen, joka toi itselleni lisää luottamusta ajaa vaikeimmissakin paikoissa nyt kovempaa verrattuna kauden avaus kilpailuihin. Usko itsellä tuon Espanjan 2. ajopäivän hyvän onnistumisen jälkeen kertoo, että oikealla tiellä ollaan 2-vuoden hiukan vaikeamman jakson jälkeen." aprikoi Haljala asetelmia ennen viikonloppua.

Puhakainen toivoo teknisempää reittiä Heinolan kilpailulta

Kuvassa Samuli Puhakainen

Samuli Puhakainen ylsi Espanjan MM-viikonlopussa jo pohja-aikaan E-Junior luokassa ja koti maastoissa olisi tarkoitus sijoituksellisesti lähteä hakemaan paikkaa podiumille. "Itselle on luokan, tiimin ja pyöräkoon vaihto ollut paljon suurempi kokonaisuus, kuin olisi voinut olettaa. Kuitenkin tuo Espanjassa ajettu pohja-aika luo itselleni luottamusta jatkoon. Heinolan reitiltä odotan teknisempää kokonaisuutta, kuin aiemmissa kilpailuissa johtuen haasteista enduro/motocross erikoiskokeilla. Harjoituspäivä Steve Holcomben kanssa antoi myös itselleni paljon uskoa tulevaan."

E1 luokan pistetilanne:
1) Josep Garcia, ESP, KTM 77 pistettä 2) Thomas Oldrati, ITA, Honda 52 pistettä 3) Matteo Pavoni, ITA, TM 50 pistettä...9) Hermanni Haljala, FIN, Beta 26 pistettä 10) Roni Kytönen, FIN, Honda 25 pistettä

E-Junior luokan pistetilanne:
1) Jed Etchells, GBR, Fantic 74 pistettä 2) Jeremy Sydow, GER, Sherco 70 pistettä 3) Max Ahlin, SWE, KTM 53 pistettä...10) Samuli Puhakainen, FIN, Beta 27 pistettä...13) Peetu Juupaluoma, FIN, Husqvarna 12 pistettä

Sivuston tarjoaa CrossiBlogi Racing Oy