Brad Freeman hallitsi Heinolan avauspäivää, suomalaiset ajoivat ilman suuria yllätyksiä

27.5.2023Kai Leinonen
Kuvassa Samuli Puhakainen. Kuva Cristiano Morello

Viiden vuoden tauon jälkeen enduron huippunimet kisasivat perinteisissä Suomalais maastoissa paremmuudestaan. Iso-Britannian Brad Freeman on ehdoton tämän hetkinen ykkösnimi koko sarjassa ja mies oli yleiskilpailn nopein jälleen kukistaen maamiehensä, Steve Holcomben 54,72 sekunnilla. Päivän kolmanneksi nopein oli Espanjan Josep Garcia. Kärkikolmikko oli myös omien luokkiensa nopeimmat kuljettajat.
Suomalais kuljettajista nopein oli Päitsi voittaja Eemil Pohjola, jonka sijoitus oli 22. yleiskilpailussa. E2 luokassa Pohjola ehti sijalle 8. Hermanni Haljala ajoi 26:ksi yleiskilpailussa ja luokassaan, E1 sijoitus oli sama kuuin Pohjolalla, eli 8.
" Itselleni päivä oli pienimuotoinen pettymys. Vauhti parani loppua kohden ja sunnuntaille olisi saatava parempaa rytmiä, lisää flowta ja aikaisemmin avattua kaasua vedon suhteen. Loppuun tarvii myöntää, että oli tosi makeeta ajaa kotiyleisön edessä, kun kannustusta tuli joka suunnasta."
Roni Kytösen sijoitus oli 28. yleiskilpailussa ja E1 luokassa 9.

Junioreissa Etchells voittoon, Puhakaisen päivään mahtui pieniä virheitä

E-Junior luokassa meni voitto niin ikään Iso-Britanniaan, kun sarjan voitosta todella kamppaileva Jed Etchells kukisti uhkaajansa ja jatkaa näin sarjan johdossa. Toiseksi lauantaina ajoi Ruotsin Albin Norrbin ja kolmas oli niin ikään Ruotsin Max Ahlin. Suomalaisten parhaasta sijoituksesta vastasi Samuli Puhakainen, ollen 7. lauantain päätteeksi. "Päivä oli samanlaista tekemistä edellisiin kilpailuihin verrattuna. Ajamisessa on pieniä virheitä ja tulipahan otettua lipat enduro erikoiskokeella. Sunnuntaille pyrin saamaan hiukan lisää vauhtia, vähentää virheitä, niin tuossa on mahdollista nostaa sijoitusta ylöspäin."
Peetu Juupaluoma ajoi luokassa sijan 9. lauantaina.

Kilpailu jatkuu sunnuntaina

Sivuston tarjoaa CrossiBlogi Racing Oy