Italian avoin enduron mestaruussarja, Yllätysnimet haastoivat Holcomben tiukasssa taistelussa

19.6.2023Kai Leinonen
Kuva: Cristiano Morello

Enduron avoin Italian mestaruussarja jatkui MM-sarjasta tutulla, Iso-Britannian Steve Holcomben hallinnalla. Päivän voittoon vaadittiin kuitenkin taistelu, jossa Brittiä haastoivat Uuden-Seelannin Hamish Macdonald ja Italian Matteo Cavallo. Kärki kolmikko mahtui 13 sekunnin sisään ja Macdonaldin ero Cavalloon oli vain 0,24 sekuntia Uusi-Seelantilaisen hyväksi. Ennakkosuosikeista Italian Andrea Verona sijottui 9:ksi ja Iso-Britannian Brad Freeman keskeytti jo kilpailun avanneella super erikoiskokella sattuneen kaatumisen johdosta.

Suomalaisten kamppailussa Roni Kytönen oli 18:sta ja Hermanni Haljalan vauhti riitti sijaan 23. "Kilpailu lähti hyvin käyntiin ja ensimmäinen kierros sujui suunnitellusti. Lämpö alkoi kuitenkin verottamaan voimia ja tänään ei ollut mahdollisuuksia parempaan ja flussakin tuli nyt riesaksi täältä kotia tuliaisina . Nyt on pieni huilin paikka ja hommat jatkuu Slovakiassa, jossa MM-sarja jatkuu kesäkuun viimeisenä viikonloppuna. Itselleni on kuitenkin ollut tärkeä viesti, että vauhtia ja varmuutta on tullut lisää." Haljala kertoili varikolta tapahtumia rutistuksen jälkeen.

Enduron MM-sarja jatkuu kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Slovakiassa.

Tulokset

Yleiskilpailu:

1) Steve Holcombe, GBR, Beta 59.17,38  2) Hamish Macdonald, NZL, Sherco +12,71  3) Matteo Cavallo, ITA, TM +12,95...18) Roni Kytönen, FIN, Honda +2.28,08...23) Hermanni Haljala, FIN, Beta +2.56,66

Sivuston tarjoaa CrossiBlogi Racing Oy