Enduron MM-sarja jatkuu Slovakiassa tulevana viikonloppuna

30.6.2023Kai Leinonen
Kuva Cristiano Morello

Gelnica isännöi viime vuotiseen tapaan Slovakian osakilpailua enduron MM-sarjassa. Reitillä on nousua ja laskua sanalla sanoen riittävästi ja sisältää paljon teknisiä osuuksia. 

Kisattaessa nopeimman kuljettajan tittelistä viikonloppuna on mielenkiintoista nähdä, mihin E1 luokassa Espanjan Josep Garcia tulee vauhdillisesti yltämään Ruotsissa tapahtuneen rajun kaatumisen johdosta tulleiden vammojen osalta, jotka eivät voi olla vaikuttamatta miehen suoritukseen. Yllätystä voidaan myös povata Uuden-Seelannin Hamish Macdonaldilta, joka viimeisimmässä Italian avoimen mestaruussarjan osakilpailussa haastoi Iso-Britannian Steve Holcombea kilpailun voitosta.

Suomalaiset valmiina ottamaan askeleita korkeimpiin sijoituksiin E1 luokassa

E1 luokassa sarjan vakio kiertäjät Hermanni Haljala, sekä Roni Kytönen ovat väläytelleet vauhtiaan, molempien hakiessa sijoituksia luokassaan viiden nopeimman joukkoon. Haljala arvioi tulevaa varikolta käsin. " Reitillä on paljon nousua ja laskua, mutta paljon teknisiä paikkoja. Nyt vaan rock:n roll ja lähdetään rennosti ajamaan omaa, kovaa vauhtia." Haljala aprikoi koitosta ennakkoon.  

Samuli Puhakainen hakee tulosta muutosten kautta Junior Gp:stä

Junior Gp:ssä Iso-Britannian Jed Etchells ja Ruotsin Albin Norrbin ovat lähtökohtaisesti suurimmat ennakkosuosikit luokan kärki sijoituksista ajettaessa. Suomalaisista Samuli Puhakainen lähtee kilpailuun tilanteessa, jossa pyörään on tehty muutoksia. " Jousitusta on muutettu Riihimäen jälkeen ja toivottuja muutoksia saatiin tämän johdosta ajamiseen. Voitin täällä vuosi sitten toisen ajopäivän silloisessa luokassa ja nyt lähdetään hakemaan tulosta. Reitti antaa siihen ainakin mahdollisuudet." luottavainen Puhakainen kertoi tuntemuksiaan testi erikoiskokeen jälkeen.

Peetu Juupaluoma on myös tässä luokassa tavoittelemassa sijoituksia top 5 joukkoon. Niko Puotsaari starttaa Nuorten Gp luokkaan.

Enduro GP pistetilanne

1) Brad Freeman, GBR, Beta 151 pistettä  2) Steve Holcombe, GBR, Beta 127 pistettä  3) Josep Garcia, ESP, KTM 112 pistettä...22) Roni Kytönen, FIN, Honda 3 pistettä

Pistetilanne E1 luokka

1) Josep Garcia, ESP, KTM 137 pistettä  2) Theophile Espinasse, FRA, Beta  116 pistettä  3) Zachary Pichon, FRA, Sherco 112 pistettä...8) Roni Kytönen, FIN, Honda 61 pistettä  9) Hermanni Haljala, FIN, Beta 59 pistettä

Pistetilanne Junior Gp luokka

1) Jed Etchells, GBR, Fantic 139 pistettä  2) Albin Norrbin, SWE, Fantic 123 pistettä  3) Jeremy Sydow, GER, Sherco 119 pistettä...7) Samuli Puhakainen, FIN, Beta 53 pistettä...13) Peetu Juupaluoma, FIN, Husqvarna 36 pistettä

Kuvien krediitti: Cristiano Morello

Sivuston tarjoaa CrossiBlogi Racing Oy