Enduron MM-sarja, 5. osakilpailu, Gelnica, Slovakia, 1. ajopäivä 13/13 erikoiskoetta

1.7.2023Kai Leinonen
Kuva: Cristiano Morello

Slovakialaisen Jaroslav Diron menehtyminen kilpailun Super erikoiskokeella loi synkän varjon enduron MM-osakilpailun ylle

Enduron MM-osakilpailu Slovakian Gelnicassa sai synkän varjon ylleen, GP Open luokassa ajaneen, Slovakialaisen Jaroslav Diron menehtymisen johdosta. Slovakialainen menetti pyöränsä hallinnan tukki esteellä traagisin seurauksin, vaikka häntä elvytettiin tapahtuneen jälkeen. 

Holcombe nopein, Kytönen 7. E1-luokassa, Haljala loukkasi itseään

Enduro GP:n ja samalla E2 luokan nopein oli jälleen Iso-Britannian Steve Holcombe. Päivän kärkikolmikko ajoi myös E2 luokassa, kun Italian Andrea Verona ajoi toiseksi ja luokan vuoden 2022 maailmanmestari, Australian Will Ruprecht ajoi kolmanneksi. E1 luokan nopein oli Ranskan Theophile Espinasse ja E3 luokassa Ruotsin Mikael Persson juhli voittoa.

Suomalaisista Roni Kytösen vauhti riitti yleiskilpailussa 18:sta ja E1 luokassa sijoitus oli 7.

Hermanni Haljala joutui keskeyttämään loukattuaan itseään. " Ajolinjalla oli ainoastaan yksi ura, jossa jousitus löi piilossa olleesta reiästä pohjaan. Tämän seurauksena etupyörä lähti alta ja jalkani jäi ohjaustangon ja ilmanohjaimen väliin jumiin. Polveen tuli isku pyörän pysähdyttyä ja jaloilleni päästyäni, vasen jalka ei pitänyt. Sairaalassa ei röntgenkuvissa löytynyt mitään viitteitä, että povessa ja muissa kipeytyneissä jalan osissa olisi mitään rikki, mutta aion käydä Suomessa tutkimuksissa kotiuduttuani täältä." Sairaalasta tavoitettu Haljala kertoi tapahtumasta.

Albin Norbin Junioreissa nopein

Ruotsin Albin Norrbin hallitsi Junioreiden Gp:tä ennen Iso-Britannian Jed Etchellssia ja Saksan Jeremy Sydowia. Suomalaisista Samuli Puhakaisen haasteet jatkuivat ja miehen sijoitus oli 11:sta. " Ensimmäiset kolme erikoiskoetta olivat tänään jotain aivan muuta, mitä itse toivoin niistä. Päivä alkoi heti kaatumisella ensimmäisessä mutkassa ja olimpa vielä kiinni samalla pätkällä. Päivän mittaan sain ajamisesta kuitenkin otetta ja sunnuntaille olisi tarkoitus kyetä pitämään samaa vauhtia. Jousitukseen tehdyt muutokset auttoivat ja paikkoihin pystyi menemään kovemmalla vauhdilla." Puhakainen summasi suoritustaan.

Peetu Juupaluomalla oli haasteita ajaen 21:ksi.

Nuorten GP:n voitti  Ranskan Thibault Giraudon. Suomen Niko Puotsaari ajoi 9:ksi. Kilpailu jatkuu sunnuntaina.

Sivuston tarjoaa CrossiBlogi Racing Oy