Laaksonen päivän ainoa kaksoisvoittaja

12.8.2023SML Loukko.com MX-liiga

Eeka Laaksonen oli päivän ainoa molemmat erät voittanut kuljettaja Miehikkälässä ajetun motocrossliigan ensimmäisenä kilpailupäivänä.

Eeka Laaksonen voitti molemmat MXC/B-luokan kisaerät Miehikkälässä. Kuva Jani Hovi

SML Loukko.com MX-liigan viides osakilpailu ajetaan aivan itärajan tuntumassa, Miehikkälässä. Pitkä lauantaipäivä piti sisällään neljä eri kilpaluokkaa. Päivä käynnistyi MX50-luokan kilpailulla.

Ensimmäistä erää vei kaksi ensimmäistä kierrosta Neo Halttunen. Kolmannella kierroksella Halttunen tippui kärkitaistelusta ja johtoon nousi Elmeri Salokoski. Toiseksi viimeisellä kierroksella johtoon nousi Peetu Sarvasilta ja ajoi erän voittoon sekunnin erolla ennen Salokoskea. Kolmantena ruutulipulle ehti Oliver Härkönen.

Toisessa erässä Neo Halttusella ei ollut ongelmia, vaan hän johti erää lähdöstä maaliin. Peetu Sarvasilta ohitti erän puolivälissä Elmeri Salokosken ja nousi toiseksi. Salokoski ajoi maaliin kolmantena. Yhteistuloksissa päivän voiton otti Sarvasilta. Salokoski oli toinen ja Halttunen nousi toisen erän voittonsa ansiosta podiumille kolmantena.

Tiukka kisa voitosta

MX65-luokan ensimmäisessä erässä käytiin tiukka kisa voitosta Mikke Lindströmin ja Miska Laineen välillä. Lindström johti vielä kun lähdettiin viimeiselle kierrokselle, mutta Laine puristi seurakaveristaan ohi ja ajoi erän voittoon vajaan kahden sekunnin kymmenyksen turvin. Kolmantena maalissa oli Roope Pulkkinen

Toinen erä meni kaksi ensimmäistä kierrosta Taavi Arkonsuon johdolla, mutta sitten takaa tuli Mikke Lindström, nousi kärkeen ja jatkoi erän voittoon. Arkonsuo pysyi kakkospaikalla pari kierrosta, kunnes joutui antautumaan Miska Laineen puristuksessa. Laine ajoi erän kakkoseksi ja Arkonsuo oli kolmas. Yhteistuloksissa Lindström ja Laine jakoivat voitot ja kakkossijat, mutta voittaja oli Lindström, voitettuaan jälkimmäisen erän. Kolmanneksi sijoittui eräsijoilla 3 ja 4 Roope Pulkkinen.

Laaksoselle molemmat erät

MXC/B-luokassa nähtiin värikäs ensimmäinen erä. Ensin johdossa oli Eeka Laaksonen, sitten Elias Villanen ja seuraavaksi Okko Ollila. Kärjestä neljänneksi pudonnut Laaksonen taisteli takaisin kohti kärkeä ja nousi lopulta viimeisellä kierroksella erän johtoon ja voittoon. Ollila hävisi Laaksoselle vajaan sekunnin ja sijoittui toiseksi. Kolmantena ruutulipulla oli tasaisesti edennyt Sulo Hautala.

Toisessa erässä mentiin erän puoliväliin saakka Joosua Chevassiksen komennossa. Sitten kärkeen siirtyi Eeka Laaksonen ja jatkoi samaa vauhtia erän voittoon. Miko Korpela tarjosi kotiyleisölle nähtävää noustessaan huonon alun jälkeen 14 sijalta peräti toiseksi. Samu Tähtisaari nousi puolestaan viimeisellä kierroksella erän kolmanneksi. Päivän voittajasta ei ollut epäselvyyttä Eeka Laaksosen ajaessa kummankin erän voittoon. Miko Korpela sijoittui päivän kakkoseksi eräsijoilla 5 ja 2. Palkintopallille kolmantena nousi Okko Ollila. Hän ajoi eräsijat 2 ja 6.

Hylkäys ja voitto

MX125-luokan ensimmäinen erä ei suurta jännitysnäytelmää tarjonnut. Eemil Pesonen ohitti parhaan startin ottaneen Topias Konton jo toisella kierroksella ja ajoi selkeään voittoon. Veeti Nieminen ohitti myös Konton jo erän alkuvaiheessa nousten kakkospaikalle ja oli toisena myös maalissa. Kontto kiirehti maaliin kolmantena. Pesosen ilo erävoitosta oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä suoritus hylättiin oikaisun takia. Näin voittoon nousi Nieminen, Kontto nousi toiseksi ja kolmas oli neljäntenä maaliin ajanut Roope Vikström.

Toisessa erässä sen sijaan nähtävää riitti. Siitä piti huolen ensimmäisessä erässä diskauksen kokenut Eemil Pesonen jouduttuaan heti alussa kaatumisen takia takaa-ajajaksi. Sijalta 25 kohti kärkeä raivonnut Pesonen ohitti kilpakumppanin toisensa jälkeen ja viimeisellä kierroksella edessä oli enää siihen asti kärjessä ajanut Veeti Nieminen. Pesonen ohitti vielä Niemisenkin ja ajoi erävoittoon. Nieminen oli toinen ja kolmantena ruutulipulle kiirehti Topias Kontto. Yhteistuloksissa voiton otti Nieminen, toinen oli Kontto ja kolmanneksi sijoittui eräsijoilla 4 ja 5 Jasper Laine.

Kilpailut Miehikkälässä jatkuvat sunnuntaina. Ensimmäinen kisastartti on kello 11.00.

Päivän tulokset: https://tulosarkisto.fi/races/view/716

Sivuston tarjoaa CrossiBlogi Racing Oy