MX-liigassa tiivis tahti

17.8.2023SML Loukko.com MX-liiga

Motocrossliiga on tämän kauden osalta kahta vaille valmis. Sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Imatralla.

Eemi Mutikainen on MXV35-luokan Suomen Cupin pistejohdossa, kun sarja jatkuu Imatralla. Kuva Jani Hovi

SML Loukko.com MX-liigassa on tiivis tahti. Vain viikko edellisestä kisaviikonlopusta ehti kulua, kun ollaan jälleen tositoimissa. Vuorossa on Imatran viikonloppu, jossa kaikkien liigaluokkien lisäksi radalla esiintyvät MXV35 ja MXV50 -luokkien Suomen Cupin kilpailijat. Kilpailu järjestetään Kurkvuoren motocrossradalla ja kisaa isännöi Imatran Moottorikerho.

Nuorten päivä

Lauantaina liigapisteistä kisataan luokissa MX50, MX65 ja MXC/B. Kilpailu käynnistyy perinteisesti MX50-luokan ensimmäisellä erällä. Ehdotonta ykkössuosikkia luokkaan on vaikeaa nimetä, sillä kärkikolmikko on sarjataulukossa vain yhdeksän pisteen sisällä. Oliver Härkönen johtaa sarjaa, Peetu Sarvasilta on toisena seitsemän pisteen päässä Härkösestä ja Elmeri Salokoski puolestaan vain kahden pisteen päässä kakkossijasta.

MX65-luokan kärjessä on Miska Laine. Hänellä on 23 pisteen karkumatka toisena olevaan Mikke Lindströmiin. Se saattaa olla jo ratkaisevan paljon, sillä kaksikko on niin tasaväkinen, että ajamalla ei suuria piste-eroja synny. Kolmantena on Leo Huuskonen. Hän on niin ikään 23 pisteen päässä Lindströmistä. Taavi Arkonsuo on 27 pisteen päässä kolmossijasta, mutta pistetaulukossa on rasitteena kaksi nollaerää, joten häntäkään ei kannata unohtaa, kun mietitään päivän kärkinimiä.

MXC/B-luokassa Eeka Laaksonen ja Okko Ollila ovat selkeästi karanneet muilta. Keskinäinen ero on vain yhdeksän pistettä, mutta Laaksonen johtaa, mutta hänellä on kaksi nollaerää Ollilan puhdasta sarjaa vastaan. Sarjassa on kolmantena Jimi Marttila, mutta kakkospaikkaan on matkaa jo 47 pistettä. Myös Sulo Hautala ja Samu Tähtisaari kuuluvat siihen ryhmään, joka tiukimmin tähyää Imatralla podiumille.

Sunnuntaina neljä luokkaa

Sunnuntaina MX65-luokka pääsee radalle uudelleen ja nyt myös MX125-luokan kilpailijat pääsevät ottamaan mittaa toisistaan. Topias Kontto on tehnyt koko kauden tasaista työtä. Alla on vain yksi erävoitto, mutta tasaisen hyvät suoritukset ovat tuoneet turvallisen tuntuisen 49 pisteen johdon ennen toisena olevaa Veeti Niemistä. Podiumpaikoista ajavat varmasti myös Jimmy Eriksson, Roope Vikström ja Simo Koskinen.

Sunnuntaina radalle pääsevät myös aikuiset, kun MXV35- ja MXV50 luokan kilpailijat lähtevät jahtaamaan Suomen Cupin pisteitä. MXV35-luokassa Eemi Mutikainen ja Janne Metsämäki ovat pääosin napsineet parhaat Cup-pisteet. Kun joukkoon lisätään vielä Matti Korkeamäki ja Teemu Mutikainen, niin voisi ainakin veikata podiumkolmikon olevan koossa.

MXV50-luokassa kärkikolmikon on koko kauden muodostanut trio Lari Lehtiö, Tommi Laine ja Matti Sipilä. Mikäli tämä kolmikko ei ole podiumilla Imatralla, niin voidaan puhua pienestä yllätyksestä. Toki on muistettava, että kyse on moottoriurheilusta, jossa kaikki on mahdollista.

Kilpailuerät käynnistyvät kumpanakin päivänä kello 12.00. Liput tapahtumaan maksavat aikuisilta 5 €, alle 15-vuotiailla on tapahtumaan vapaa pääsy.

Kurkvuoren motocrossrata sijaitsee osoitteessa Karjalantie 857, Imatra.

Sivuston tarjoaa CrossiBlogi Racing Oy